RSO - rick simpson olie

gallery/green eagle 22
gallery/shutterstock_4275289-768x576
gallery/8mthbabytumorscan
gallery/green eagle logo

Corona ziekte: NIEUWS BERICHT 06 maart 2020

Bedrijf gevestigd in de VS: ‘Ons wietextract helpt tegen coronavirus’

Het cornonavirus oftewel COVID-19 zorgt wereldwijd voor veel opschudding. Vandaag viel ook in Nederland de eerste dode te betreuren. Een in Texas gevestigd farmaceutisch bedrijf beweert dat een cannabis-extract de symptomen van het coronavirus bestrijdt.

Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) is een longziekte die wordt gekenmerkt door overmatig slijm of een chronische ontsteking van de longen. Patiënten hebben hierdoor vaak een verminderde longfunctie en kunnen maar moeilijk ademen. Symptomen van het coronavirus uit zich in de luchtwegen en longen, deze doelgroep is dan ook zeer gevoelig voor de Corona Virus, Cannabis olie kan een positieve bijdrage leveren aan de behandeling van longaandoeningen. Mede door de ontstekingsremmende, immunorepressieve en luchtwegverwijdende werking.

COPD-patiënten hebben een verhoogde immuunreactie in de longen. Cannabis kan deze gevoeligheid verminderen en de verhoogde  immuunreactie onderdrukken. Studies hebben bewezen dat de cannabinoïde delta9-tetrahydrocannabinol (THC) de snelle aanmaak van specifieke witte bloedcellen stimuleert.

Deze zogenaamde dendritische cellen zijn onderdeel van het immuunsysteem en spelen een grote rol in het onderdrukken van een overmatige immuunreactie. Dit doen ze door antigenen te bieden aan ziekmakende T-cellen en ze apoptose te laten ondergaan, de voorgeprogrammeerde zelfdoding van de cel.

  • Een onderzoek uitgevoerd door Dr. Ruhaak, et al., laat zien dat de zure cannabinoïden in staat zijn COX-1 en COX-2 enzymen af te remmen. Deze zijn verantwoordelijk voor het produceren van onstekings-moleculen die bijdragen aan luchtweginfecties, zoals prostaglandinen.
  • Onderzoek door de Universiteit van São Paulo, bewijst ook de potentie van Cannabis voor het verlichten van de symptomen van COPD. Zij zagen dat longontstekingen verminderde en de longfunctie aanzienlijk verbetert.
  • Onderzoek door de Respiratory Pharmacology Laboratory in Parijs laat zien dat het activeren van de CB1-receptor (met bijvoorbeeld THC), de spieren rond de longen daadwerkelijk ontspant. Volgens de wetenschappers biedt dit een mogelijk mechanisme voor acute luchtwegverwijding door het innemen van cannabis.

THC ontspant de spieren rondom de longen en luchtwegen. Patiënten kunnen hierdoor vrijer ademen.

 

Voor een zeer uitgebreide website kunt u terecht bij: https://greeneagle.nl/